• Hotspots Arrow
  • Reistijd Arrow

Filters
Arrow

Reistijd
Arrow

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand

Nieuwveense Landen, nieuwbouw om de hoek van Meppel

De woonlocatie De Tuinkamer ligt in de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. Vanuit deze wijk bent u zowel op de fiets als met de auto zo in het centrum van Meppel. U woont in een groen buitengebied, maar met Meppel binnen handbereik.

Meppel is een kleine maar levendige stad. Het centrum van Meppel heeft sfeervolle grachten en is een geliefde stad voor de pleziervaart. Vanaf het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart kunt u met uw boot de binnenstad bereiken en een plekje bemachtigen aan een van de grachten.

In het oude centrum zijn karakteristieke straten, grachten en pleinen met terrasjes rondom. Restaurantjes afgewisseld met cafeetjes zorgen voor een breed culinair aanbod. Elke donderdag en zaterdag is er markt op één van de pleinen.

Daarnaast heeft Meppel de schouwburg Ogterop, het cultureel centrum Scala en een Luxor Theater Bioscoop. Rond de verschillende pleinen en de gracht worden vele evenementen georganiseerd, zoals Donderdag Meppeldag, het Grachtenfestival en Meppel City Run.

De historie van Meppel is terug te vinden in de verschillende molens in de stad, het Drukkerijmuseum en expositiemuseum De Secretarie. Op het Kerkplein staat de grote kerk met de Meppeler Toren.

Ontspannen kunt u op de meren van Giethoorn, varen in een sloep of toch wat liever actiever in een zeilboot. Ook de Weerribben liggen binnen handbereik, kanoën door de eindeloos lange sloten of een wandeling maken.

De golfbaan van Havelte ligt op 5 minuten auto-afstand.

©Wilbert Bijzitter
Deel deze pagina: