Nieuwe Stijl van Meppel wordt De Tuinkamer

Nieuwe Stijl van Meppel wordt De Tuinkamer

De Tuinkamer
De belangstellenden die vanaf het eerste uur staan ingeschreven of degenen die De Nieuwe Stijl van Meppel al een tijd volgen, hebben het vast al gezien: De Nieuwe Stijl van Meppel heeft een nieuwe naam, namelijk De Tuinkamer.

VanWonen gebruikt bij de opstart van haar projecten vaak de naam De Nieuwe Stijl van plus plaatsnaam. Als een project meer vorm krijgt, de gebiedsvisie duidelijk is en de eerste schetsen voor het stedenbouwkundig plan op tafel liggen, krijgt het project een eigen passende naam. In Meppel is dit De Tuinkamer geworden. De Tuinkamer refereert naar het landschappelijk park waarin de woningen gelegen zijn. Een landschappelijk park dat gezien kan worden als een verlenging van de tuin, een openbaar park waar men elkaar kan ontmoeten, een tuinkamer.

Uitkomsten enquête verkaveling stedenbouwkundig plan en klantpanels
De resultaten van de eerste crowdsource enquête en de uitkomsten van de klantpanels zijn door de stedenbouwkundige onderzocht en (daar waar mogelijk zijn wensen) meegenomen in de verkaveling van het stedenbouwkundig plan. Zo zijn er wat meer vrijstaande woningen en zijn er minder drie-onder-een-kapwoningen opgenomen in het plan. Voor het geclusterde woningtype was minder belangstelling dan verwacht en een aantal van deze blokken zijn vervangen door woningen in de rij.

Zoals op de onderstaande afbeelding te zien is, zijn deze wijzigingen uitgewerkt op de tekentafel.

U wilt graag wonen in dit plan voor uw rust en waardeert de groene omgeving en de ruimte van het landschappelijk park.

Wonen op het erf werd iets meer gewaardeerd dan wonen aan het lint, vandaar dat de stedenbouwkundige meer erven in het plan heeft ontworpen. Parkeren doet u het liefst dichtbij het huis of op eigen terrein. Gezinnen wonen het liefst middenin het plan, terwijl stellen (jong en oud) meer belangstelling hebben in de woningen aan de rand van het plan.

De enquête die nu voor u klaar staat, gaat over de woningtypen, uw woonwensen en de buurtverenging. Deze resultaten zullen als input en toetsing gebruikt worden voor de woningontwerpen en architectuur.

Deel deze pagina: