Enquête en klantpanels

07 maart 2022

Nieuwsbericht

Afgelopen jaren heeft VanWonen samen met ontwerpbureau wUrck en gemeente Meppel gewerkt aan een verkavelingsstudie voor de Nieuwveense Landen.


Enquête en klantpanels
Afgelopen jaren heeft VanWonen samen met ontwerpbureau wUrck en gemeente Meppel gewerkt aan een verkavelingsstudie voor de Nieuwveense Landen. Dit heeft geleid tot een plan waarin het landschappelijk wonen centraal staat, met duidelijke verwijzingen naar de cultuurhistorische context rondom Meppel. Zowel in de eerste enquête als tijdens de klantpanelavonden is veel positieve feedback ontvangen. De groene en rustige buurten, de ruimte, het uitzicht en de grote verscheidenheid aan woningtypen wordt gewaardeerd en spreekt aan.

Naar aanleiding van de resultaten uit de enquête en de klantpanels zijn de plannen verder ingevuld. Een deel van de ontvangen tips en aandachtspunten zijn waar mogelijk meegenomen in de ontwikkeling. De (gemixte) erven werden hoog gewaardeerd, daarom zijn er meer erven in het plan toegepast. Het woningprogramma sluit beter aan op de vraag: meer twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen en iets minder geclusterde woningen. Parkeren en bergingen zijn gelegen in de nabijheid van de woningen. Voor iedereen is plek, elke levensfase en elk woningtype is in de verschillende buurten te vinden. Voor ieder wat wils!

De fase van de crowdsource is hiermee afgerond. Vanaf nu wordt de volgende verdiepingsslag in het plan gemaakt. De enquête die nu voor u klaar staat, gaat over de woningtypen, uw woonwensen en de buurtverenging. Deze resultaten zullen als input en toetsing gebruikt worden voor de woningontwerpen en architectuur.

Deel dit artikel: