Nieuwbouw, juist nu!

07 september 2022

Nieuwsbericht

Nieuwbouw, juist nu!


De stijging van de hypotheekrente is de afgelopen periode wat gestabiliseerd, maar er zijn signalen dat deze toch weer wat verder zal stijgen. Voor velen niet bepaald een reden om nu op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Echter, het aanschaffen van een nieuwbouwwoning biedt nu én voor de lange termijn veel voordelen. Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en met behulp van zonnepanelen woont u zo goed als energieneutraal. 

Onderzoek van het Nibud wijst uit dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik inmiddels jaarlijks meer dan € 3.750,- kwijt is aan gas en elektra*. De sterke stijging van de energietarieven zet de komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder door. Kiest u voor nieuwbouw, dan bespaart u deze kosten (grotendeels) omdat u vrijwel geen energieverbruik hebt. Over een periode van 20 jaar kan deze besparing oplopen tot ruim € 70.000,-. Daarnaast lopen de kosten om een bestaande woning gasloos te maken al gauw op tot zo’n € 20.000,-.

De goede isolatie van een nieuwbouwwoning biedt bescherming tegen kou, warmte en geluid. Daarnaast zijn zij voorzien van de modernste technieken voor ventilatie en klimaatregulatie, waarmee u verzekerd bent van een aangenaam leefklimaat. Wilt u meer weten over de voordelen van nieuwbouw, of verhalen van nieuwbouwkopers en andere tips over nieuwbouw? Kijk dan eens op de website van Bewust Nieuwbouw.

*) huishouding van 3 personen in een tussenwoning, uitgegaan van gemiddelde tarieven d.d. juli 2022.

Deel dit artikel: