De verkoopprocedure toegelicht

04 juni 2024

Nieuwsbericht

De pre-sale van de eerste fase van De Tuinkamer is in volle gang. De concept verkoopstukken van de 42 woningen van het Zuidelijke Lint worden gepubliceerd op de website. U kunt zich inschrijven voor de woning van uw voorkeur. Hieronder leggen wij stap voor stap het proces van pre-sale naar verkoop aan u uit. 


 1. Online inschrijven
  U wilt graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. U schrijft zich in via de knop interesse op deze website en maakt een online accountomgeving aan. U wordt door ons door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden. Deze nieuwsbrieven kunt u te allen tijde nalezen in de accountomgeving. 
  TIP: Klik bij het aanmaken van een paswoord op paswoord onthouden, zo heeft u de volgende keer als u inlogt op onze website direct toegang tot uw online accountomgeving.
   
 2. Bekijken en kiezen, de voorinschrijving
  De voorinschrijving (pre-sale) is gestart. U kunt zich inschrijven op het bouwnummer van uw voorkeur. Ga naar de website van De Tuinkamer. Op de pagina Woningaanbod vindt u alle informatie over de woningen, zoals de concept verkoopplattegronden en bandbreedte prijzen. Kies uw favoriete bouwnummer(s), vul het digitale inschrijfformulier in de online accountomgeving volledig in en vergeet deze niet te ondertekenen. U kunt meerdere voorkeuren opgeven. Schrijf alleen in voor de woning of de woningen waar u ook echt wilt wonen en maak hierin een volgorde van uw voorkeur. 
  TIP: Lukt het niet om digitaal in te schrijven, neem gerust even contact op met onze klantmanager Maarten de Jong via maartendejong@vanwonen.com, hij helpt u graag hiermee.
   
 3. De toewijzing
  Is er een woning voor u beschikbaar, dan krijgt u hiervan een telefonisch bericht. Er wordt een afspraak met u gemaakt voor een verkoopgesprek. 
   
 4. Het verkoopgesprek
  Tijdens het verkoopgesprek vertelt de klantmanager u alles over de woning en het aankoopproces. Al uw vragen worden zo goed mogelijk beantwoord en de mogelijkheden worden doorgenomen om de woning aan uw woonwensen te laten voldoen.
  TIP: Het is goed om u op dit moment al te laten informeren over uw financiering en de mogelijkheden voor de evt. verkoop van uw eigen woning. Zo weet u waar u aan toe bent, alvorens u de definitieve aankoopbeslissing neemt.
   
 5. Beslissen en reserveren
  Na het verkoopgesprek heeft u een week bedenktijd, waarna u de woning kunt reserveren tot aan start verkoop. U heeft de woning nog niet officieel gekocht, maar door ondertekening van de reserveringsovereenkomst heeft u wel het eerste recht tot koop. De woning wordt dan exclusief voor u gereserveerd. Wij vragen een reserveringsvergoeding van € 250,-. Dit bedrag bent u maximaal kwijt als u annuleert. Wanneer de verkoopdocumenten en prijzen definitief zijn vastgesteld wordt de reservering omgezet in een koop- en aannemingsovereenkomst en de reserveringsvergoeding verrekend met de koopsom.

  Na inventarisatie van individuele woonwensen organiseren wij gedurende de pre-sale fase met al onze reserveerders een bijeenkomst met de architect. Tijdens deze interactieve bijeenkomst zullen uitbreidingsopties en evt. indelingsvarianten worden besproken.
   
 6. Start verkoop
  De verkoopdocumenten zijn definitief en de koopsom is bekend. U wordt uitgenodigd om de uitgebreide verkoopstukken door te nemen. Op basis van dit gesprek maakt u de keuze en bepaalt u of u wilt wonen in De Tuinkamer.
   
 7. Ondertekening overeenkomst
  U koopt de woning! U tekent de koop- en aannemingsovereenkomst. Bij De Tuinkamer koopt u veilig met een goedgekeurde koop- en aannemingsovereenkomst van het Woningborg Garantiefonds.
   
 8. De financiering
  Natuurlijk weet u al dat u uw woning kunt financieren. Nu gaat u dit ook echt regelen. Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst heeft u hiervoor twee maanden de tijd. Uiteraard bent u vrij in het kiezen van uw eigen hypotheekadviseur en hypotheekvorm.
   
 9. Kennismaken met uw nieuwe buren
  In De Tuinkamer woont u straks niet alleen. Wij vinden het belangrijk dat u vroegtijdig in contact komt met uw nieuwe buren. Tijdens een gezellige kopersbijeenkomst maakt u onder het genot van een hapje en een drankje kennis met uw nieuwe buren. Het bouwteam zal hier ook bij aanwezig zijn, zodat u een gezicht heeft bij de mensen die straks uw woning gaan bouwen.
   
 10. Kopersbegeleiding
  Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst wordt u door de kopersbegeleider van onze aannemer uitgenodigd om uw persoonlijke woonwensen te bespreken. Denk hierbij aan extra stopcontacten en lichtpunten en bezoeken aan de showrooms voor tegels, sanitair en de keuken. De kopersoptielijst uit de verkoopmap vormt het uitgangspunt voor dit kopersgesprek.
   
 11. Naar de notaris
  Aan alle voorwaarden is voldaan, u heeft de financiering rond en wij hebben voldoende woningen verkocht. Gefeliciteerd, u kunt naar de notaris. De bouw van uw nieuwe woning kan snel beginnen!
   
 12. De bouw
  Gedurende de bouw blijft VanWonen u informeren over de voortgang door middel van nieuwsbrieven. Uiteraard worden mijlpalen als de start van de bouw, het hoogste punt, kijkdagen en de oplevering zoveel mogelijk gezamenlijk gevierd. 
   
 13. De oplevering en wonen
  Uw nieuwe woning wordt aan u opgeleverd. Een feestelijke dag! Zodra u de sleutels heeft ontvangen kunt u eindelijk gaan genieten van uw nieuwe thuis!
Deel dit artikel: