Het project De Tuinkamer

In de noordoostelijke punt van Meppel, in de wijk Nieuwveense Landen is ruimte voor een bijzondere ontwikkeling. Nieuwveense Landen is de nieuwste duurzame woonwijk van Meppel. De VanWonen locatie ligt aan de Steenwijkerstraatweg, bij de Paradijssluis, De Kalkovens en de Joodse begraafplaats. Een nieuwe groene woonwijk met landschappelijke kenmerken in verkaveling en architectuur.


De woonlocatie is geschikt voor liefhebbers die graag buiten maar toch dichtbij de voorzieningen van de stad willen wonen, eigentijds wonen in het landschap. Het levendige centrum van Meppel ligt op fiets- en auto-afstand vanaf de locatie van het nieuwbouwproject.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter, dan melden we ons wanneer er nieuws is!

De verkaveling van het stedenbouwkundig plan

De verkaveling van het stedenbouwkundig plan is afgeleid van de historische structuren in de (Drentse) dorpen. Vaak lagen de huizen in het centrum van de dorpen aan een brink, een erf. Maar ook langgerekte dorpen aan een weg zijn van oudsher veel te zien, de zogenaamde lint dorpen. Zo ook in De Tuinkamer.

De Tuinkamer wordt ontsloten door twee evenwijdig lopende straten, die beide vanaf de Steenwijkerstraatweg te bereiken zijn. Aan deze straten liggen diversen woningen aan een lint maar ook zijn de huizen rondom verschillende erven gesitueerd.

Onze architect, stedenbouwer en landschapsaarchitect wUrck, werkt momenteel aan de volgende woningtypologien: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, drie-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen. Deze rug-aan-rugwoningen zijn bij uitstek geschikt voor starters en een aantal drie-onder-één-kapwoningen en twee-onder-één-kapwoningen bieden de mogelijkheid tot levensloopbestendig wonen.

In De Tuinkamer zijn de tuinen kleiner dan bij een gemiddeld nieuwbouwproject, het landschappelijk park waarin het plan gelegen is, is immers ook uw (verlengde) tuin. In het plan zijn alleen natuurlijke erfafscheidingen opgenomen, zoals hagen, takkenhekken etc. Daarnaast worden auto’s geparkeerd op eigen terrein of onder de bomen op de erven.

Melanie Willemse
Uw verkoopmanager VanWonen
06-13969539 Mail mij melanie@vanwonen.com Inschrijven

“Laat mij u helpen uw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden”

Maarten de Jong
Uw klantmanager VanWonen
06-51874951 Mail mij maartendejong@vanwonen.com Inschrijven

"Ik sta u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden!"