Woningtypen De Tuinkamer | Meppel

Hieronder vindt u de verschillende woningtypen in de Tuinkamer | Meppel. Het project bevindt zich in de schetsontwerp fase. Dit betekent dat de schetsen en de omschrijvingen mogelijk nog aangepast kunnen worden gaandeweg de uitontwikkeling van het project. Hieraan mogen geen rechten worden ontleend.


De Veldschuur
Tussenwoningen en hoekwoningen

De rijwoningen van De Tuinkamer zij gebaseerd op de historische open veldschuur met een asymmetrische kap. Aan de erfzijde met een hoge gevel, aan de landschap-/tuinzijde een lage. Het hoofdmateriaal van de rijwoningen is hout met een stevige stenen plint. De kap is gedekt met pannen.

In totaal worden er 17 tussenwoningen en 8 hoekwoningen gerealiseerd in De Tuinkamer.

De woning heeft op de begane grond een heerlijke open woonkamer en -keuken. Op de eerste verdieping hebben alle woningen een complete badkamer en drie slaapkamers. De zolder met de technische ruimte is middels een vaste trap te bereiken is.

De auto kan geparkeerd worden nabij de woning op het erf. Daarnaast hebben alle woningen een eigen berging in de tuin.

De Veldschuur tussenwoningen ca. 105m2 vloeroppervlak en ca. 115m2 kaveloppervlak: € 350.000,-

De Veldschuur hoekwoningen ca. 118m2 vloeroppervlak en ca. 162m2 kaveloppervlak, van € 420.000,- tot ca. € 450.000,-

Het Hallehuis
Rug-aan-rugwoningen, tussenwoningen en hoekwoningen

Het ensemble met de rug-aan-rugwoningen, de tussenwoning en hoekwoning is gebaseerd op de historische grote schuren/boerderijen. Ze hebben lage goten en grote kappen die met pannen zijn gedekt. Waar nodig knikt de daklijn op om meer gevelvlak te bieden en beschutte buitenruimte te realiseren.

In totaal worden er 12 van deze bijzondere rug-aan-rugwoningen, 2 tussenwoningen en 2 hoekwoningen type het Hallehuis gerealiseerd in De Tuinkamer.

De rug-aan-rugwoning heeft op de begane grond een open woonkamer en -keuken. Op de eerste verdieping hebben alle woningen twee slaapkamers en een badkamer. De zolder met de technische ruimte is middels een vaste trap te bereiken.

De hoekwoning en de tussenwoning hebben op de begane grond een woonkamer met keuken. Op de eerste verdieping hebben alle woningen twee slaapkamers en een ruime, complete badkamer. De zolder met de technische ruimte is middels een vaste trap te bereiken.

De auto kan geparkeerd worden nabij de woning op het erf. Daarnaast hebben alle rug-aan-rugwoningen, tussenwoningen en hoekwoningen een eigen berging achterin het Hallehuis, waar voldoende plek is om de afvalcontainers te stallen.

Het Hallehuis rug-aan-rugwoningen ca. 83m2 vloeroppervlak en ca. 60m2 kaveloppervlak, van € 300.000,- tot ca. € 330.000,-

Het Hallehuis tussenwoningen ca. 109m2 vloeroppervlak en ca. 90m2 kaveloppervlak: € 350.000,-

Het Hallehuis hoekwoningen ca. 109m2 vloeroppervlak en ca. 136m2 kaveloppervlak, van € 380.000 tot ca. € 410.000,-

De Oldambster
Drie-onder-één-kapwoningen type voorhuis en achterhuis

De drie-onder-één-kapwoningen ontlenen hun volume aan de archetypische boerderijopbouw van een voorhuis met daarachter de stallen. Het voorhuis heeft hogere goten en een smaller profiel, hierin is een woning gesitueerd. De achterbouw, de deel, is breder heeft lageren goten, hierin zijn twee woningen gesitueerd.

In totaal worden er slechts 3 van deze driekappers type voorhuis en 6 driekappers type achterhuis gerealiseerd in De Tuinkamer.

Het voorhuis heeft op de begane grond een woonkamer en een aparte woonkeuken. De woningen in de deel hebben een heerlijke open woonkamer en -keuken. Uiteraard hebben alle woningen grote puien, zodat de groene omgeving in de woning ook optimaal beleefd wordt.

Op de eerste verdieping hebben de voorhuizen een complete badkamer en twee slaapkamers met de mogelijkheid om nog een extra kamer op zolder te realiseren, die middels een vaste trap te bereiken is. De achterhuizen zijn levensloopbestendig. Dit wil zeggen dat zij een slaapkamer met badkamer op de begane grond hebben. Op de eerste verdieping zijn de achterhuizen casco met een techniekruimte en twee zolderruimten die desgewenst prima als extra slaapkamers ingericht kunnen worden.

De auto kan geparkeerd worden nabij de woning op het erf. Daarnaast hebben alle driekappers een eigen inpandige berging.

De Oldambster drie-onder-eenkapwoningen ca. 128m2 vloeroppervlak en ca. 185m2 kaveloppervlak, van € 415.000 tot ca. € 430.000,-

De Oldambster drie-onder-eenkapwoningen levensloopbestendig ca. 126m2 vloeroppervlak en ca. 185m2 kaveloppervlak, van € 440.000 tot ca. € 465.000,-. Dit betreft een levensloopbestendige woning.

De Keuterij
Twee-onder-één-kapwoningen type A

Deze twee-onder-één-kapwoningen danken hun volume aan traditionele keuterijen die in Drenthe zijn te vinden. Dit is een compacte boerderij met veelal een asymmetrisch dak. Soms is het volume over de hele diepte gelijk, soms ontwikkeld het volume zich met een smaller voorhuis naar een bredere achterbouw.

In totaal worden er 18 van deze tweekappers type A gerealiseerd in De Tuinkamer. De woningen worden gerealiseerd in twee kleurencombinaties, bruin metselwerk met grijs gebeitst hout en bruine pannen óf beige metselwerk met donker hout en bruine pannen.

Aan de voorzijde van deze woning bevindt zich op de begane grond de royale woonkamer, aan de tuinzijde de woonkeuken. Desgewenst kan dit uiteraard omgedraaid worden. 

Op de eerste verdieping hebben alle woningen een royale badkamer, een separaat toilet en drie slaapkamers. Op de zolder, bereikbaar middels een vaste trap, bevindt zich de techniek en hebben klanten de mogelijkheid om nog een extra hobbyruimte te realiseren.

De auto's worden geparkeerd op eigen erf naast de woning. 

De Keuterij twee-onder-een-kapwoningen type A ca. 135m2 vloeroppervlak en ca. 275m2 kaveloppervlak, van € 500.000,- tot ca. € 530.000,-

De Keuterij
Twee-onder-één-kapwoningen type B

Deze twee-onder-één-kapwoning is gebaseerd op een meer langgerekt schuurvolume met een langskap. Dit volume blijft wat lager. Door in het midden een uitsnede te maken ontstaat een lichte entree van de woning. Deze opzet zorgt ervoor dat de schuurvorm sterker blijft.

In totaal worden er 18 van deze tweekappers type B gerealiseerd in De Tuinkamer. De woningen worden gerealiseerd in twee kleurencombinaties, bruin metselwerk met bruine pannen en donker metselwerk met donkere pannen.

Aan de voorzijde van deze woning bevindt zich op de begane grond de royale woonkamer, aan de tuinzijde de woonkeuken. Desgewenst kan dit uiteraard omgedraaid worden. De woningen hebben een inpandige berging, die ook gebruikt kan worden als bijkeuken of klompenhok.

Op de eerste verdieping hebben alle woningen een royale badkamer en drie slaapkamers. Op de zolder, bereikbaar middels een vaste trap, bevindt zich de techniek en hebben klanten de mogelijkheid om nog een hobbyruimte te realiseren.

De auto's worden geparkeerd op eigen erf naast de woning. 

De Keuterij twee-onder-een-kapwoningen type B ca. 141m2 vloeroppervlak en ca. 274m2 kaveloppervlak, van € 520.000,- tot ca. € 550.000,-

De Keuterij levensloopbestendig 

De Keuterij
Vrijstaande woningen

In totaal worden er 16 vrijstaande woningen gerealiseerd in De Tuinkamer. De woningen worden gerealiseerd in drie kleurencombinaties:
- bruin metselwerk met zwart gebeitst hout en donkere pannen
- beige metselwerk met zwart gebeitst hout en donkere pannen
- lichtbruin metselwerk met zwart gebeitst hout en donkere pannen

De woningen staan met de voorzijde gericht naar het landschap. Hier bevindt zich op de begane grond de zeer ruime woonkamer. De achterzijde van de woning bevindt zich aan het erf of het lint. Hier bevindt zich de royale leefkeuken, met toegang tot de grote inpandige berging, die desgewenst direct bij aankoop, of in de toekomst ingericht kan worden als slaapkamer met badkamer. 

Op de lichte, eerste verdieping hebben alle woningen een royale badkamer met separaat toilet en drie slaapkamers. Optioneel is er de mogelijkheid om de grote slaapkamer te splitsen zodat er vier slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. Op de zolder, bereikbaar middels een vaste trap, bevindt zich de techniek en hebben klanten de mogelijkheid om nog een hobbyruimte te realiseren.

De auto's worden geparkeerd op eigen erf bij de woning. 

De grote raampartijen rondom de woning verzekeren de woningen voor veel lichtinval. Alle woningen in De Tuinkamer zijn energieneutraal (BENG 3=100%) met een warmtepomp en zonnepanelen.

De Keuterij vrijstaande woningen ca. 176m2 vloeroppervlak en ca. 375 tot 409m2 kaveloppervlak, van € 760.000,- tot ca. € 800.000,-

Melanie Willemse
Uw verkoopmanager VanWonen
06-13969539 Mail mij melanie@vanwonen.com Inschrijven

“Laat mij u helpen uw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden”

Maarten de Jong
Uw klantmanager VanWonen
06-51874951 Mail mij maartendejong@vanwonen.com Inschrijven

"Ik sta u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden!"